Audi A4 -96 knarrande ljud

Felkodsläsare till Audi - Vår favorit. Se fler här.

gren83

Ny medlem
Hej!

Tänkte kolla om någon vet vad det är för fel här. Det är på höger fram på min Audi A4 -96, när man trycker ner på stötdämparen (se film på Google Photos-länken) så är det en "knarr-ljud". När man kör så uppstår knarr-ljudet nästan hela tiden men mest när man bromsar och svänger. Det låter rätt så högt så är lite orolig att Polisen ska ta mig :)

Har själv försökt att höra och lista ut varifrån ljudet kommer och kan avgöra så mycket som att det är ungefär där hjulet sitter. Har testat att byta hjulet också, hjälpte inte, så det hade inget med det att göra. Har smörjt allting jag kom åt där inne utan resultat.

Tog en bild med blixt in där också, och såg en sak som KANSKE är fel, men jag är inte så bra på sådant här, men det ser ut som att det är något glapp i en bussning (kolla bilden på Google Photos-länken, jag har gjort en röd pil där) ska det se ut så med det glappet och att man ser metallen där? Eller är det detta som gör att det knarrar? Om det kommit in typ grus. Och i så fall, vad är det som ska bytas? Drivaxel? Drivaxelknut? Eller bussningen bara?

Hoppas att någon kan avgöra detta baserat på den här informationen, kanske inte så lätt iofs :) Tack på förhand!

Google Photos-länken:
 

gren83

Ny medlem
Fast nu kollade jag på bildelsbasen efter drivaxlar och det ser ut som att det ska vara det där glappet där tycker jag. Så det kanske är något annat fel istället? :)
 

Kurtti

Aktiv medlem
Det är nåt stag i framvagnen som ljudet kommer från. Var std fel på äldre a4 a6 passat att de började gneka samt glappa i framvagn. Har inget med drivaxeln att göra.
 

gren83

Ny medlem
Det är nåt stag i framvagnen som ljudet kommer från. Var std fel på äldre a4 a6 passat att de började gneka samt glappa i framvagn. Har inget med drivaxeln att göra.
Hej Kurtti och tack för att du tog dig tid att svara! Så om jag köper den här länkarmssatsen: https://www.biltema.se/bil-reservdelar/fhl269/category/Framvagn och bakvagn/all--2000034475 och skuvar dit allt det i den satsen så borde jag bli av med oljudet eller vad tror du? :)
 

Kurtti

Aktiv medlem
Jo det borde funka, hade en a6a engång i tiden som knarrade som en gammal tältsäng, for in på en audi verkstad då det fortfarande var garanti kvar på bilen, dom tog en kanyl å sprutade in olja i alla bälgar på stagen och då vart den tyst ett tag .
 Välkommen till audiforum.nu!

Som gäst kan du både posta nya trådar och svar, utan att behöva registrera dig.

Registrera Logga in

Nya trådar

Topp