A6 55 TFSI e

Felkodsläsare till Audi - Vår favorit eller se fler här.

BiTu

Aktiv medlem
Hej på er!

Ny här i forumet. Beställt en A6 Avant 55 TFSI e, tankar och erfarenheter från den? Navarrablå.
Kört den och gillar den skarpt. Väldigt starkt turbosug när man axar, och elmotorns "turbinljud" gör att det låter rätt coolt!
Körde en 2017 V90 T5 Inscription som jag älskade, men nu var det dags för nytt, och Volvo fanns inte på kartan när de väljer att spärra de nya modellerna i 180 km/h...
 

Bilagor

Kurtti

Super Moderator
Forumpersonal
Grattis den där är nog riktigt nice ? jag köpte en v90 d5awd inscription intro förra veckan och jag börjar då ångra köpet och saknar allroaden jag hade innan, Audi är som i en annan liga.
 

BiTu

Aktiv medlem
Vad synd att du tycker så! Personligen så tyckte jag att Volvon kändes mer premium är Audin, men det är en smaksak! Nu körde jag bensin i V90:n, tycker att det passar bättre rent ljudmässigt i lite finare bilar ( om det inte är en dieselsexa eller åtta ).
 

Nimo

Aktiv medlem
Grattis den där är nog riktigt nice ? jag köpte en v90 d5awd inscription intro förra veckan och jag börjar då ångra köpet och saknar allroaden jag hade innan, Audi är som i en annan liga.
Jag är inne på min 7:e Audi. En kompis köpte sin första i våras. Jag sa till honom: tänk dig noga för. Det finns ingen väg tillbaka. ( Han körde Volvo innan) :)
 
  • Like
Reactions: Ag+

BiTu

Aktiv medlem
Kan vara så! ?
Jag hade aldrig funderat på Volvo tidigare, men så kom V90, i mitt tycke en riktigt snygg bil! Men som sagt, ska de spärra dem vid 180 så fär det va.
 
Senast ändrad:

Kurtti

Super Moderator
Forumpersonal
Hade en a6 allroad c7 innan och visst är v90 mycket modernare men detaljkvaliten är bättre i audin, sen är vissa funktioner i volvon riktigt dåligt gjorda.
Upplever även att audin var stabilare på vägen spec i högre farter (+200) volvon får man passa mer.
 

BiTu

Aktiv medlem
Det kan vara så. Tyckte bara att Volvons interiör var lite goare än Audis mer sterila stil, men det är smaksak som sagt.
Tyckte V90 gick fint vid 235 km/h ( spärrad ) med 20 tummarna, men visst, Audin känns säkert snäppet stabilare.
 

SL TFSIe

Aktiv medlem
Hej BiTu, jag har också beställt en likadan fast Firmamentblå, tillverkningsvecka 40 och beräknad leverans någon gång i november. Och jag håller med om känslan i bilen. Vi behöver eg. inte så stor bil som A6 och testade litet olika hybrider, b.l.a. BMW 330e Touring - men Audin (testkörningen var i sedan-modellen) kändes mer "framtid" i el-suget och litet härligare överhuvudtaget. När jag satt bredvid och min fru körde så blev jag överraskad av hur starkt den drog iväg på el från stillastående. Helt annan känsla än i BMWn.

Det verkar som att det kommer ytterligare en uppdatering av MMI-skärmen med samma typ av layout som BMW, Alfa med flera där man kan ha navigation, radio mm uppe i olika fält på den samtidigt.

Jag ser verkligen fram emot att få den. Har du kollat något på deras laddboxlösning i samarbete med Bee?
 

SL TFSIe

Aktiv medlem
I helgen så provkörde jag Avanten för första gången, faktiskt just en Navarrablå på Audi Danderyd. Den var väl utnyttjad och urladdad när vi kom så jag fick först testa en E-tron 55 när de laddade batteriet. Båda är väldigt fina bilar förstås. Men med fullgas och "boost"-funktionen tyckte jag att hybriden faktiskt sköt på mer än E-tron, ändå litet förvånande även om det säkert har mycket med vikten att göra. Men jag ångrar inte valet av bil efter den provkörningen heller. Kombinationen av el på alla vardagskörningar och avsaknad av räckviddsångest kommer passa mig perfekt, så får man se om det blir hel-el som nästa bil... Om man beställer A6:an nu så är tydligen leveransdatum i april 2021...:rolleyes:
navarra.jpg
 

SL TFSIe

Aktiv medlem
Den Navarrablå är också riktigt snygg. Litet mer "färg" än Firmament. Passar väldigt bra med de svarta detaljerna. Nästa vecka skall min gå i produktion.
 

SL TFSIe

Aktiv medlem
Fick besked idag om att bilen (äntligen som säljaren skrev) är färdigbyggd. Och att de väntar att få den till sig "i november"... Antagligen är det pandemin som gör att de inte kan vara säkrare. Bilen var ju schemalagd för produktion v40 och nu är det v42 så det verkar ju inte gå exakt enligt plan.
 

Hobbe69

Ny medlem
Jag har mestadels kört på el. De få gångerna som jag har valt Hold-läget så känner jag inte av när bensinmotorn går igång. Bra drag när man accelererar ut på motorvägen. Än så länge har jag inte upptäckt något negativt.
Skulle vara att det kommer bli svårt att komma upp i 50km på bara el :)
 Välkommen till audiforum.nu!

Som gäst kan du både posta nya trådar och svar, utan att behöva registrera dig.

Registrera Logga in

Nya trådar

Topp