Varningslampa partikelfilter A4 2013 tänds ibland

Felkodsläsare till Audi - Vår favorit eller se fler här.

Tmoie

Ny medlem
Jag har kollat filtret på verkstad som var ok,samt bytat tryckdiffmätare.Trots detta så tänds varningslampan efter exakt 1 timmes motorvägskörning. Slår jag sen av tändningen och startar igen så är lampan släckt. Efter 10 min till på motorväg så tänds lampan igen. Bilen går bra dvs inget hackande eller konstiga ljud.
jag körde dock från Stockholm och kom till Jönköping när motorlampan också tändes och motorn tappade effekt. Inget driv och gick i Max 70 km……In på verkstad igen där dom bara släckte varningslamporna och sen har bilen gått normalt, förutom att lampan för partikelfiltret tänds efter 1 timmes motorvägskörning 120-130km. Någon som har eller har haft samma fel???
 

Micke501

Ny medlem
Hur gick det för dig?
jag har samma problem. Dpf kollat på verkstan, under 40% igensatt, inget fel där alltså. P0299 dök upp så jag bytte turbo. Men dpf kommer ändå. Jag börjar tro att det ändå är dpf som är boven. Är kanske bara att köpa ett nytt. 25000 mil så det är nog dags.
 

Nerköp

Ny medlem
Har exakt samma problem med samma modell och år som Tmoie … började efter 16500 mil. Hittar inga fel och alla värden är bra. Sen kunde jag helt plötsligt köra 3 timmar utan någon lampa. Dock på blandad landsväg men ändå… Kör även en del stadstrafik och då lyser lampan aldrig vilket den kanske borde om det är filtret…? Funderar på tempgivare alt tryckgivare…
 Välkommen till audiforum.nu!

Som gäst kan du både posta nya trådar och svar, utan att behöva registrera dig.

Registrera Logga in

Nya trådar

Topp