Trasig rattaxel. Audi a6

Felkodsläsare till Audi - Vår favorit. Se fler här.
M

Mango

Gäst
Hej. Fått fel på min Audi A6, 06 2,4 177hk. Rattlåset är i och tändningen reagerar inte. Felkod hos Audi är trasigt rattlås/ komplett rattaxel behövs. Vad kan va skäligt för pris för renovering av detta? Behövs det omkådning av nycklar och div? Går det att koda om alla rattväxlar på marknaden eller endast Audi original? Är ju lite skillnad i pris. Och är det endast märkesverkstäder som kan fixa med detta. Mycket tacksam för svar.!
 

Killawife

Medlem
Om du kan få tag i en rattaxel med tändningslås på skroten så kan du använda dig av de delar du har på din bil för att slippa koda om nåt. Det går att flytta över de elektriska komponenterna för immobilizern samt transpondern i nyckeln. Du kan ju alltid prova att ta bort plastkåporna under ratten och knacka till på tändningslåset med en hammare medans du vrider på ratt samt nyckel och se om det lossnar. Det går även att plocka av tändningslåset och ta bort rattlåsfunktionen om du vill spara lite pengar. Då behöver du inte byta rattaxeln utan bara låset om det fortsätter att kärva. Det är inga komplicerade saker, bara en fjädrande metallklack som går i ett spår.
Jag lämnade en gång in ett tändningslås till en låssmed som rengjorde allt och smorde upp det. Kostade hela 200:-
 

mahler

Ny medlem
Om du inte fixat det redan och har tillgång till vcds kan du förmodligen få till det. Koppla upp batteriet på laddare koppla in datorn och vcds. Slå på varningsblinkers, håll bromspedal nertryckt och håll in helljusspaken så helljuset är på. Då lurar du igång modulerna i bilen så du kan köra en autoscan på bilen och radera felkoderna. Det är modulen till rattstången som ballar ur, har själv gjort det på grabbens a6:a. Har man tur fungerar det felfritt sen, men annars finns det satser man kan köpa för att repa modulen tror det var 3 microbrytare och ett relä man ska byta på kretskortet. Lycka till!
 Välkommen till audiforum.nu!

Som gäst kan du både posta nya trådar och svar, utan att behöva registrera dig.

Registrera Logga in

Nya trådar

Topp