Motorproblem.


BoFrMa

New member
Har en A6 -07 2.0 Tfsi har gått 23800 mil. Den har börjat vibrera på tomgång, mindre när man stänger av ac. Känns som att den bara går på 3 cyl. Har nyligen bytt en spridare. Den går bra när man kör och svarar på gasen ok, men den har börjat dra mycket bensin mot normalt, ca: 0.85, den är uppe på 0.9- 1.0/ l milen. Någon som har samma eller liknande problem?
 

Anemyr

New member
Har en A6 -07 2.0 Tfsi har gått 23800 mil. Den har börjat vibrera på tomgång, mindre när man stänger av ac. Känns som att den bara går på 3 cyl. Har nyligen bytt en spridare. Den går bra när man kör och svarar på gasen ok, men den har börjat dra mycket bensin mot normalt, ca: 0.85, den är uppe på 0.9- 1.0/ l milen. Någon som har samma eller liknande problem?
Map sensorn kan göra att att den går ryckigt och påverkar bränslemängden.
 

mahler

New member
Är det bara vibrationer på tomgång? Kan vara balansaxeldrevet som spruckit och börjat vandra på axeln. (Då hamnar Balansaxeln i osynk och skapar vibrationer som kommer och går beroende på om drevet vandrat tillbaka till rätt läge). Det är ett vanligt fel på 2.0tfsi, kör man för länge med det felet havererar drevet till slut. Då tappar man oljetrycket för kedjan till balansaxeln driver även oljepumpen. Har själv fått bytt på min a4 2.0 tfsi -07. Jag köpte en repsats av wasamotor https://www.wasamotor.se/vag-sidorna/vag-vw-audi-skoda-och-seat/
 
Senast ändrad:



Välkommen till audiforum.nu!

Som gäst kan du både posta nya trådar och svar, utan att behöva registrera dig.

Registrera Logga in

Nya trådar

Topp