Kamrem eller kedja gått av

Felkodsläsare till Audi - Vår favorit. Se fler här.

Jämtland

Ny medlem
Hej. Min bil bara stannade på vägen i ca 90 km/Tim. När jag skulle starta om den så snurrade bara det som driver multiremen.öppnade locket och ser att kamremen inte snurrar. Hörde inget missljud när detta hände. Vad kan det vara ???
 

clabbe

Super Moderator
Forumpersonal
På dessa motorer så sitter det kedja i bakänden på motorn som driver kamaxel(axlar?). Jag är inte så bevandrad själv i hur konstruktionen ser ut, men vet att jag har läst om några fall där kedjan har gått av eller kuggat över. Det kanske finns någon annan här på forumet som kan fylla på med sin kunskap?
/Hälsningar Claes
 

Killawife

Medlem
2.0 TFSi finns faktiskt både med rem och kedja. men då du redan kollat så har du ju rem annars hade du sett en kedja där.

Om kamremmen inte snurrar så beror det inte på kedjan bak på toppen då denna i princip bara driver ena kammen med hjälp av den andra, som då drivs av kamremmen. Jag ser två möjliga anledningar till det du beskriver, Antingen har remmen gått av som du tror och ligger lös där inne. Den brukar snabbt matas upp men den kan ju fastnat på nåt vis så den ser ok ut. Eller så har kugghjulet som driver remmen pajat. Den drivs av vevaxeln och sitter bakom remskivan som används till multiribbremmen. Du får lossa kåpan helt och dra i remmen. Om den gått av så är motorn troligtvis skrot, eller åtminstone får du byta ventiler/topp.

Här finns lite bra bilder på hur det ser ut: https://www.mk5golfgti.co.uk/forum/index.php?topic=114338.0
 Välkommen till audiforum.nu!

Som gäst kan du både posta nya trådar och svar, utan att behöva registrera dig.

Registrera Logga in

Nya trådar

Topp