Har motorn havererat?

Felkodsläsare till Audi - Vår favorit. Se fler här.

Buuzzz

Ny medlem
2.0 TFSI B7 (jo jag vet den är ingen höjdare men nu har jag en...)
Körde förra veckan efter E4'an när helt plötsligt motorlampan började lysa, jag hann nog köra 200 meter efter det. Jag svängde in till vägkanten och stannade bilen. Efter det har den aldrig startat.

Följande har jag observerat. Motorn går att dra runt på startmotorn, det kommer inga missljud från motorn men mitt intryck är att jag har 0 kompression på tre cylindrar. Jag misstänker att jag har komp på den cylinder som är närmast torpedväggen, men det är svårt att säga. Men inga direkta missljud.

Jag har plockat bort så pass mycket samt dragit ut fronten så att jag kommer åt och ser kamremmen och att det ser fin ut och den har inte hoppat/kuggat då inställningen är helt perfekt på den.

Hur går jag vidare med felsökningen? Felkoden jag fick var P0341.

Jag tycker att jag borde få något missljud om jag hade skrotat någon kolv, och hade den nypt hade jag inte kunnat dra runt med startmotorn.
 

Buuzzz

Ny medlem
Ser nu när jag frilagt kamaxlarna att den ena står still när jag snurrar på kamremmen.

Hur är de ihopkopplade? Drev eller kedja, jag hör inget "rasslande"
 

Cossy

Medlem
Du har kamrem i fronten på motorn, som driver den ena kamkedjan.
Sedan har du en kamkedja på baksidan (mot torpedväggen), mellan de båda kamaxlarna.
 



Välkommen till audiforum.nu!

Som gäst kan du både posta nya trådar och svar, utan att behöva registrera dig.

Registrera Logga in

Nya trådar

Topp