Hög bränsleförbrukning!

Felkodsläsare till Audi - Vår favorit eller se fler här.

Costia

Ny medlem
Hej, har en Audi 80 2,0E 1994.
Jag kan inte få bilen att gå under 1l per mil.. jag har bytt tändstift, olja, kollat lufttryck, luftfilter och inga bromsar ligger på.. Någon som har några idéer? Vad drar era 2,0e motorer?
Mvh Christian
 

Kurtti

Super Moderator
Forumpersonal
Ja nåt är då fel på den, har du nåt läckage nånstans ?
vi har 2 st audi 80 2.0e en med 116hk med automat låda, tanten kör bara i stan med den, ligger kring 0,85 l/mil nånstans..
sen har vi en med 90hk 2.0 med manuell låda, har tyvärr aldrig kollat vad den tar men aldrig att den tar 1.0lit milen...
 

Costia

Ny medlem
Jo nåt galet är det, vet att det läcker lite i grenröret, med det har den gjort sen jag köpte den för 6 år sen. Den har legat runt 0,8 hela tiden fram tills nu. Funderar på om lambdasonden börjat ge med sig.
 

Hans 53

Ny medlem
Det finns en tempgivare som styr bränsleblandningen som det brukar bli fel på.
Googla på, tempgivare-audi 80- 2,0E-94 och kolla om du hittar nåt svar.
 

Costia

Ny medlem
Det finns en tempgivare som styr bränsleblandningen som det brukar bli fel på.
Googla på, tempgivare-audi 80- 2,0E-94 och kolla om du hittar nåt svar.
Hej, denna tempgivare har jag precis mätt upp och den verkar stämma. Men jag mätte lambdasonden nyss, men vet inte om jag fattat rätt. Jag varmkörde bilen hade den på 2000varv och fick då ett mätvärden som låg på 0,85-0,87 volt. Men vad jag förstod så ska väl lambdan pendla ganska mycket när man mäter så eller? På tomgång gick den ner till 0,82v.
 



Välkommen till audiforum.nu!

Som gäst kan du både posta nya trådar och svar, utan att behöva registrera dig.

Registrera Logga in

Nya trådar

Topp