Backluckan låst

Felkodsläsare till Audi - Vår favorit. Se fler här.

kämpen

Ny medlem
En ryggsäcksrem kom i kläm när luckan stängdes och sen gick den ej att öppna, varken med öppningfunktionen på nyckeln eller med nödöppningen innifrån. När man trycker på öppningsfunktionen så låter det som att låset öppnar. Man lyckades dra ut ryggsäcksremmen men det gick ej öppna efter det heller. Audi vill ej erkänna problemet och verkstaden säger att låset måste slås sönder innifrån och ett nytt monteras för 3200 kr.
 

JohnnyJ

Aktiv medlem
Tryck ner luckan hårt (sätt dig på den) och tryck på öppna på nyckeln. Kliv av. Öppnad? Prova ett antal gånger.
Annars upprepa med nödöppningen. Prova ett antal gånger.
 
Senast ändrad:

Killawife

Aktiv medlem
Du kan skruva bort plasten på bakluckan inifrån och komma åt låset den vägen och få det att öppna. Du kommer dock att vara tvungen att ha sönder plasten. Den lär dock vara MYCKET billigare än 3200:-. Du har inte nämnt vilken modell du har och det skiljer en mellan olika årsmodeller. Är det en äldre modell så kan det ju vara enklare att bara köpa en beg baklucka, sen såga ett hål i den på bilen för att kunna öppna den. Sen bara byta luckan.
Jag hade samma sak hände mig på en Opel för många år sen och åkte till en bilverkstad. Gubben där tog bara en skruvmejsel och bände upp luckan och då släppte låset rätt lätt. Det blev en liten skada men det fixade han med en sprayburk. Nu var det en billig skrotbil så han brydde sig nog inte så mycket.
 Välkommen till audiforum.nu!

Som gäst kan du både posta nya trådar och svar, utan att behöva registrera dig.

Registrera Logga in

Nya trådar

Topp