Audi A2 går knappt!!! Håller på att bli galen!!


Eddiespappa

New member
Hej. jag har en A2a som inte beter sig som den ska.
Den startar utan problem och ibland går den ett litet tag innan den börjar gå riktigt risigt, den börjar gå galet ojämnt på tomgång och motorlampan, EPC, ABS och antisladd lampan tänds!
Det brukar gå att varva upp den och på högre varv går den rent men som sagt inte på tomgång.
Efter en stund tänds även ett jätte stort utropstecken mitt i panelen och det tjuter en varningssingal…….
Då brukar det inte längre gå att gasa utan bilen går bara på sin otroligt ojämna tomgång.
Jag var hos en verkstad och fick felkoder(17961.17912.17550), det visade att det var tjuvluft någonstans men jag kan inte hitta det någonstans, har gjort av med 3 burkar startgas och har även bytt ut slangar som ser minsta tveksamma ut.
Jag har även gjort rent ERG ventilen och bytt packningar på den, bytt generator och batteri, bytt abs sensorerna runt om hela bilen( det var nog lite onödigt men vafan).
Jag har ett litet hål i avgasröret men det är efter lambdan så det borde inte påverka tycker jag.
Jag är extremt tacksam om ni har några ideér.
Mvh Cribba.
 

Jope

New member
Prova att göra rent från sot vid gasspjället
Hej. jag har en A2a som inte beter sig som den ska.
Den startar utan problem och ibland går den ett litet tag innan den börjar gå riktigt risigt, den börjar gå galet ojämnt på tomgång och motorlampan, EPC, ABS och antisladd lampan tänds!
Det brukar gå att varva upp den och på högre varv går den rent men som sagt inte på tomgång.
Efter en stund tänds även ett jätte stort utropstecken mitt i panelen och det tjuter en varningssingal…….
Då brukar det inte längre gå att gasa utan bilen går bara på sin otroligt ojämna tomgång.
Jag var hos en verkstad och fick felkoder(17961.17912.17550), det visade att det var tjuvluft någonstans men jag kan inte hitta det någonstans, har gjort av med 3 burkar startgas och har även bytt ut slangar som ser minsta tveksamma ut.
Jag har även gjort rent ERG ventilen och bytt packningar på den, bytt generator och batteri, bytt abs sensorerna runt om hela bilen( det var nog lite onödigt men vafan).
Jag har ett litet hål i avgasröret men det är efter lambdan så det borde inte påverka tycker jag.
Jag är extremt tacksam om ni har några ideér.
Mvh Cribba.
 

Fenrir

New member
Vilken motor sitter i ? är det 1.4 16v ?

1. Ta av motorhuven för att komma åt bättre
2. Luta dig över och kolla/känn med fingrarna efter ett bromsrör som i princip ligger mot ett gummirör/slang som har en sensor. Dessa brukar skava mot varandra och ibland blir det ett litet hål.
Rengör och laga hålet med exempelvis silicone eller en bra tape och sätt något "skydd" mellan ledningarna.

Detta bör lösa ditt problem.
 



Välkommen till audiforum.nu!

Som gäst kan du både posta nya trådar och svar, utan att behöva registrera dig.

Registrera Logga in

Nya trådar

Topp