Senaste innehållet av ferlin

 1. F

  Audi Pre sense: "Autobroms avaktiverat" vid tillkopplad släpvagn *Löst*

  Min bil gör likadant, vet dock inte om det är normalt.
 2. F

  Slitagevarnare bromsbelägg - funktion?

  Fick en varning förra veckan att mina bromsbelägg behöver bytas, typ "Bromsbelägg behöver bytas, fortsatt färd möjlig", varningen har inte kommit tillbaka sedan dess. Hur beter sig slitagevarnarna för bromsbeläggen på en Q7 2016? Jag inbillar mig ju att varningen borde tändas varje gång man...
 3. F

  Bromsarna ligger på a6 v6 2.4

  Bredare däck kan påverka förbrukningen men inte så pass att det ska göra någon enorm skillnad, 245 är inte tokbrett heller. Testa då att köra en sväng på landsväg där du tankar före och efter, kommer du ner i ~0,8l/mil skulle jag säga att det är ok.
 4. F

  Bromsarna ligger på a6 v6 2.4

  Detta har du kanske koll på men iaf :), ha rätt lufttryck i däcken (gärna ett par tiondelar upp från vad tillverkaren rekommenderar) och se till att bilen är servad så ger du bilen förutsättningar att dra så lite som möjligt.
 5. F

  Bromsarna ligger på a6 v6 2.4

  1,25 l/mil med en V6:a, automat och "gammal" bil är mycket men inte orimligt, beror tex på vad du menar med blandad körning. Är det mest stadskörning och halvvarm bil är det bara att räkna med, är det mestadels landsväg och varm bil är det för mkt. Har du märkt att förbrukningen ökat med samma...
 6. F

  Tips om enkel men bra behandling av skinnklädsel

  Som glad, men lite seriös, amatör uppskattar jag enkla men bra sätt för att vårda bilen. Delar här med mig av ett som jag tycker funkade helt ok! Rengjorde mina skinnstolar igår med "Turtle Wax Power Out Leather Cleaner", finns att köpa på välsorterade OK/Q8-mackar bla. [LÄNK] Har ljusgrått...
 7. F

  Textilmattor till Audi A3 2012-

  Fyra st textilmattor till Audi A3 2012 och nyare. Audi original, helt nya (aldrig använda) 300 kr, kan skickas om köparen betalar frakt.
 8. F

  Köpråd Audi Q7 2016-2018

  Klent med svar här :) Mina "måsten" när jag letade: Luftfjädring, 272 hk-motorn, 7-sits, virtual cockpit, drag, BOSE. Vad jag kunde läsa mig till finns det inga direkta modellrelaterade problem med motor eller bil, min har skött sig än så länge, peppar peppar. 10 200 mil.
 9. F

  Audi ägare - Vem är du och vilken bil kör du?

  Ålder: 45 Man/kvinna: Man Plats: Norrbotten Modell: Q7 -16 Utrustning/mods: Inga (men vill ha lite fräsigare fälgar, 21" Audi Sport) Jobb: IT Fö min första Audi efter ett antal BMW:s, nöjd än så länge.
 10. F

  Kan man se utförd service i MMI Audi Q7 2016?

  Har inte fått igång den tyvärr, jobbar på det. Men det går inte i bilens menyer alltså?
 11. F

  OBD Eleven

  Denna instruktion följde jag. OBS! Funkade alltså för mig och min bil (Q7 2016) men jag kan inte lämna någon garanti på att det funkar på andra modeller. Gå in på kontrollenhet för parkeringsvärmare. Välj Långkodning. Klicka ur Bit 3.
 12. F

  Hur funkar Audis dieselvärmare?

  Ja det är en knepig konstruktion! Jag bor tyvärr väldigt långt från Stockholm, annars hade jag kunnat hjälpa dig.
 13. F

  OBD Eleven

  Jag har använt OBD-eleven för att programmera om dieselvärmaren så att det värmer motorn samtidigt, görs genom att "långkoda". Fick tips på hur i en Facebook-grupp. Har även använt den för att läsa ut felkoder på ett par kompisars bilar. Har funkat smidigt med att koppla upp sig och appen funkar...
 14. F

  Kan man se utförd service i MMI Audi Q7 2016?

  Jag hittar inte att man kan se utförd service i menyerna i min bil, en Q7 2016. Hittar där det räknar ner till nästa service men inget om utförd service, går inte det att se direkt i bilen?
 15. F

  Hur funkar Audis dieselvärmare?

  Kan återkoppla här, köpte en OBD Eleven och fick svar i en Facebook-grupp hur man gjorde, var in och ändrade på nåt värde under långkodning. Funkar bra! Kupén blir inte bastuvarm men ljummen och det märks att motorn blir varm.

Välkommen till audiforum.nu!

Som gäst kan du både posta nya trådar och svar, utan att behöva registrera dig.

Registrera Logga in

Nya trådar

Topp