Service av Audi – Hur, när, var och pris


Peter

Sakkunnig
När man har köpt en nyare Audi så har man förmodligen även engagerat sig i design och prestanda inför valet av bil. Audi är en fantastisk bil med i många fall enastående prestanda och en utsökt design, som passar de flesta. För att fortsättningsvis behålla den körglädje som man har införskaffat sig och för att hålla överraskande kostnader borta är det förstås viktigt att man sköter om och utför den service som Audi rekommenderar och som bilen behöver.

Många anser service bara vara en extra kostnad, framförallt om man är kapabel att genomföra den själv, betydligt billigare. Men service är så betydligt mycket mer än bara service, det är också en stämpel i en servicebok som ser till att värdet på den Audi man köpt behålls. En service ger också garantier för det arbete som har utförts och de delar som har använts. Det är en trygghet att veta om att om någonting händer så kan man alltid vända sig till sitt serviceställe och få det åtgärdat.

När är det dags för service

Det är dags för service när man uppnår de intervaller som biltillverkaren har satt för just denna bilmodell. Bilen har dessutom en egen kontrollfunktion som talar om genom en varningslampa, ”Service Now”, när det är dags för service. Man ska inte ignorera service intervallerna eller köra för långa sträckor efter att varningslampan för service har tänts.

Var kan man få service och vad kostar det

Alla Audi verkstäder erbjuder service av samtliga Audi-modeller. Det finns även ett stort antal auktoriserade serviceverkstäder som erbjuder service för Audi. Generellt så är det förstås dyrast att genomföra sin service hos Audi. Då kan man vända sig till det stora antalet auktoriserade verkstäder som kan genomföra service och där finna bättre priser, utan att för den skull få sämre arbete utfört. Auktoriserade verkstäder stämplar även serviceboken och uppdaterar bilens system om att service är utförd så att varningslampan slocknar.

Priserna för service varierar beroende på storlek av service, bilmodell och vart man utför den. Generellt kostar den billigaste och den enklaste servicen från c:a 2000 kr upp till den dyrare servicen som kan hamna på runt 20 000 kr.
 
Senast ändrad:Välkommen till audiforum.nu!

Som gäst kan du både posta nya trådar och svar, utan att behöva registrera dig.

Registrera Logga in

Nya trådar

Topp