Onormalt högt vindbrus vid montering av Takbox

Felkodsläsare till Audi - Vår favorit. Se fler här.

Tobbe76

Ny medlem
Hej,
Har en Audi A5 årsmodell 2014 som jag monterade en takbox modell Packline F Sport samt använde ett takräcke modell Thule Wingbar. Körde med detta till fjällen några gånger i vintras och varje gång när vi passerade ca 95 km/h så blev vindbruset så högt att vi knappt kunde prata med varandra. Jag har varit förbi takboxspecialisten som fick gå igenom monteringen och de kunde inte se att det var något fel på varken takbox eller takräcke. Är det någon här i forumet som har upplevt liknande på sina bilar? Vad har varit monterat då? Är det någon som har kunnat lokalisera problemet och gjort något åt det? skulle bli oerhört tacksam om någon kan komma med inspel för vi klarar inte en vinter till med detta. Jag ska även säga att jag har en sollucka på bilen som jag har trott var den starkaste anledningen till den höga ljudnivån. Har smort in alla lister men jag ska även testa att tejpa över listerna vid tillfälle.
 

clabbe

Moderator
Forumpersonal
Har du testat att köra med bara takräcke/lastbågar (om dom nu inte är integrerade med takboxen) och kollat om det hörs något då?
Anledningen till att jag frågar är att jag själv har råkat ut för ett fruktansvärt oväsen med enbart lastbågar på taket på min firmabil. Var tvungen att montera av dom och köra grejerna på släpkärra i stället.
Det blev ett högt malande ljud så fort jag kom över 70 km/tim.
 

Tobbe76

Ny medlem
Halloj, jo, det har jag testat och det blev mycket bättre men ändå förvånansvärt högt ljud i kupén. Körde tidigare en V50 kombi med takbox som jag nu jämför med och t.o.m den var bättre. Börjar också luta åt att göra sig av med boxen och börja packa smartare och lägga skidorna i bilen.😉
 Välkommen till audiforum.nu!

Som gäst kan du både posta nya trådar och svar, utan att behöva registrera dig.

Registrera Logga in

Nya trådar

Topp