Komfortnyckel eller inte

Felkodsläsare till Audi - Vår favorit. Se fler här.

Andreaslind

Ny medlem
Hej!

Köpte en begagnad A6 allroad i våras (årsmodell 2017). När säljaren rabblade tillvalslistan nämnde han något om komfortnyckel - men när jag hämtade ut den gick det inte att öppna dörren utan att först låsa upp med fjärrkontrollen. ”Jag hade nog fel på den punkten mumlade han” - inte så mkt mer det (är väl inte den viktigaste funktionen).

Men, när jag kikade i manualen i ett annat ärende så såg jag av en slump sidan om konfortnyckel och där var det en bild på bakluckan där det står att om man har två knappar på insidan (en för stängning och en för låsning) så innebär det att det bilen har komfortnyckel(?).

Någon här med koll på detaljerna? Och vet om det finns nån inställning för att det ska fungera med framdörrarna? (Bakluckan kan jag öppna med nyckeln i fickan utan att först låsa upp).

Och en bonusfråga - om man har komfortnyckel, innebär det att man även har öppning av bakluckan genom att vifta med foten undertill? Eller är det ytterligare ett tillbehör?

Tack på förhand!
 

Kurtti

Aktiv medlem
Med nyckeln i fickan händer det nåt när du rör på insidan av yttre dörrhandtaget ?
Alternativt om du rör med fingret på "gropen" på dörrhandtaget ?

Sensorstyrd bagagelucka är ytterligare ett tillval.
 

Andreaslind

Ny medlem
Nej, inte vad jag kan märka. Men kan som sagt öppna bagageluckan med nyckeln i fickan även när bilen är låst. Så där verkar det fungera?
 

Kurtti

Aktiv medlem
Konstigt att det funkar på bagageluckan men inte på dörrarna. Testat med reservnyckeln ? Samma på alla dörrar ?
Annars känns de som att nåt är galet
 

Andreaslind

Ny medlem
Testat alla dörrar. Men då känns det iaf som nåt värt att gräva i. Ska höra av mig till säljaren och se om han kan ta fram en komplett lista på tillbehör.
På den listan jag har står det bara ”teknikpaket” och verkar som att det paketet 2017 innehöll nåt som hette advanced key.

tack för svar!
 Välkommen till audiforum.nu!

Som gäst kan du både posta nya trådar och svar, utan att behöva registrera dig.

Registrera Logga in

Nya trådar

Topp