Diverse frågor/köpråd A6 C7/4G


MattiasG

Ny medlem
Hallå!

Efter att endast ägt Volvo tidigare så känner jag nu att det har blivit dags att testa på något annat!
Är inne på en A6 mellan 2015 - 2017.
Undrar lite först och främst över displayen som fälls upp i mittkonsollen, finns den i olika storlekar? Tycker när man tittar på blocket att vissa ser ut att ha en lite större skärm än de flesta. Och om fallet är så, är det något mer som skiljer i navigationen/systemet eller är det endast storleken på skärmen?
Nästa sak är om det finns någon mobilapp till dessa bilar motsvarande Volvos on call app? Alltså att man kan låsa, låsa upp bilen, se lite info osv och framförallt starta bränslevärmaren från mobilen?
Annars får ni gärna ge lite feedback om dessa bilar, både positivt och negativt, något som brukar strula? Något man ska undvika eller kolla extra på vid köp? Bara ösa på med alla möjliga tips och info!

Tack på förhand!
/Mattias
 

Kurtti

Ny medlem
Bilar med navigation har större skärm.
För att kunna starta tex bränslevärmaren via telefon så måste bilen vara utrustad med audi connect tyvärr inte alltför vanligt.
Har själv en A6 allroad -15 och det är absolut bästa bilen jag nånsin ägt och kört, 11.700 mil hittills och inte ett enda fel än sålänge.
 
T

Tony R

Guest
Har en -16 A6 allroad 3,0 tdi 218 hk/500 Nm.
Den har nu gått 9380 mil utan problem och har servats enligt longlife rekommendationen sedan den var ny. Jag använder Castrol oljorna som Audi rekommenderar och stänger alltid av start/stopp automatiken. Jag tror att den funktionen sliter hårt på kamdrivningen. Har tidigare ägt BMW och Mercedes bilar, detta är min första Audi. Då det gäller köregenskaperna vintertid är Audi quattro systemet bättre än de övrigas system, enligt min åsikt. Audin är stabilare i kurvorna och lätt att balansera i halkan. Som husvagnsdragare är den exceptionellt bra. Jag bor i Skellefteå så bilens vinteregenskaper är viktiga för mig. Ser i dagsläget inget som får mig att byta bilmärke vid nästa bilbyte...möjligen priset på nya A6 Allroad. Det är smärtsamt högt...så det lär nog bli en lätt begagnad A6 Allroad med diesel sexa vid kommande bilbyte.
 

Swizz

Medlem
Det du kan tänka på är att lilla diesel 3.0 TDI V6:an på 218hk har problem med kedjespännaren.
lilla 2.0 TDI har väl inga nämnvärda större problem förutom EGR på ett fåtal, VW är nog värre på den fronten.
Hjullager är även standard på dessa bilar, brukar höras ganska tydligt, ett högt brummande ljud som ökar med hastigheten.
 

Jägarn90

Ny medlem
Är det samma problem med alla V6 motorer? Jag är lite intresserad av att veta. Finns ju fler av minsta motorn, har för mig 207hk 211hk och 217hk...
 Välkommen till audiforum.nu!

Som gäst kan du både posta nya trådar och svar, utan att behöva registrera dig.

Registrera Logga in

Nya trådar

Topp