A6 Avant - 2010 med MMI problem

Felkodsläsare till Audi - Vår favorit. Se fler här.

robertha6

Ny medlem
Hoppas någon kan hjälpa mig att lista ut vad det kan vara för problem.

Helt plötsligt så lade följande av;
- MMI Displayen och därmed även radion och alla andra kopplade funktioner.
- Belysningen kring nav-knapparna

Det märkliga Ãr att skärmen startar i 5 sekunder för att sedan stängas av igen.
Under dessa 5 sekunder så kan man även byta "mode" innan den stängs ned.
Har spelat in en video för att visa hur det ser ut;
https://youtu.be/07Sh8M_tJnk (Vid 15 sekunder så startar skärmen)


Har själv testat följande;
- Kontrollerat samtliga säkringar
- Plockat ner radiodelen i bagaget, demonterat locket, gjort rent med kontaktspray, ingen synlig fukt.
- BT kabeln verkar lysa rött med lite olika intervaller
- Kontaktspray på samtliga nav-knappar
- Har testat 3-knapps nollställningen utan resultat

Mycket tacksam om någon kan ge lite matnyttiga tips.

Tack på förhand!

//Roberth
 

Jensa1984

Ny medlem
Hej Roberth
Har du fått din mmi att fungera?
Har också problem med min,men den vill inte starta alls. Helt svart. Det ända som kysser i mitten konsolen är knappen till handbromsen.
Skärmen är också helt svart.
Har du varit i kontakt med någon Audi verksta?
Med vänlig hälsning / Jens
 
M

Mas

Gäst
Hej! Har samma problem på min a6, någon som har hittat vad det är för fel? Tacksam för svar :)
 
B

Bodil Andell Menton

Gäst
Hej! Har samma problem på min a6, någon som har hittat vad det är för fel? Tacksam för svar :)
Jag har samma problem och undrar om någon klurade ut vad som är fel och vad man kan göra för att åtgärda. Mvh Bodil
 

Gladnir

Medlem
Shot in the dark... 2000-tals bilar tolererar inte dåligt batteri basta så kolla det först låt en verkstad mäta upp det om du inte kan det själv.
 
  • Like
Reactions: Per

Swizz

Aktiv medlem
Börja med detta,

Funkar det inte så behöver du få mjukvaran i MMi:n uppdaterad. Det är en bugg i systemet.
 

2stroke

Ny medlem
Hoppas någon kan hjälpa mig att lista ut vad det kan vara för problem.

Helt plötsligt så lade följande av;
- MMI Displayen och därmed även radion och alla andra kopplade funktioner.
- Belysningen kring nav-knapparna.

Har själv testat följande;
- Kontrollerat samtliga säkringar
- Plockat ner radiodelen i bagaget, demonterat locket, gjort rent med kontaktspray, ingen synlig fukt.
- BT kabeln verkar lysa rött med lite olika intervaller
- Kontaktspray på samtliga nav-knappar
- Har testat 3-knapps nollställningen utan resultat

// Roberth
I går dog MMI'n på familjens ( 2010 ) A6 3.0 TDI Allroad , 22300 Mil.
Allting funkade jätte bra när jag kom hem och stänger av bilen.
Ett par timmar senare då ska jag iväg så då jag startar bilen så är MMI'n sten död
och med den alla tillhörande saker runtomkring....
Exempel: Skärmen helt svart och knappsatsen också död, radion död.

Jag hittar bara 1 säkring på 5 Amp och den sitter ibland de övriga av bilens säkringar i änden på instrumentbrädan.
Finns det fler säkringar ?
Vad är 3-knapps återställning ?
Vad är BT-kabel ?
Tips på felsökning ?
 

Swizz

Aktiv medlem
I går dog MMI'n på familjens ( 2010 ) A6 3.0 TDI Allroad , 22300 Mil.
Allting funkade jätte bra när jag kom hem och stänger av bilen.
Ett par timmar senare då ska jag iväg så då jag startar bilen så är MMI'n sten död
och med den alla tillhörande saker runtomkring....
Exempel: Skärmen helt svart och knappsatsen också död, radion död.

Jag hittar bara 1 säkring på 5 Amp och den sitter ibland de övriga av bilens säkringar i änden på instrumentbrädan.
Finns det fler säkringar ?
Vad är 3-knapps återställning ?
Vad är BT-kabel ?
Tips på felsökning ?
Det låter som att J525 har gett upp, sitter vänster bak i skuffen bakom inklädnaden, det vanligaste är att det kommer in fukt där vilket leder till att styrdonet ergar med tiden och när den slutar fungera så bryts MOST kretsen vilket leder till att hela MMI systemet dör.

 



Välkommen till audiforum.nu!

Som gäst kan du både posta nya trådar och svar, utan att behöva registrera dig.

Registrera Logga in

Nya trådar

Topp